English

Iyengar Yoga in Utrecht

Op deze webpagina kun je informatie vinden over de Iyengar yoga lessen van Ivan Herger in Utrecht.

Inhoud

  1. Cursus/Lestijden
  2. Wat is Iyengar Yoga?
  3. Links


Cursus/Lestijden

Ik ben naar Zwitserland verhuisd, en ik geef dus geen Iyengar yoga lessen meer in Utrecht.

Wat is Iyengar Yoga?

Iyengar yoga is een krachtige en actieve vorm van Hatha-Yoga. Het is genoemd naar BKS Iyengar, een 82 jarige yoga-meester uit Pune, India. In deze klassieke vorm van yoga worden er vooral asana (lichaamshoudingen) en pranayama (ademhalingsoefeningen) beoefend.

Een yogales volgens de methode van BKS Iyengar bestaat uit een aantal actieve en inspannende houdingen. Deze houdingen worden op een intensief en dynamisch manier en met grote precisie beoefend. Elke cel in het lichaam wordt geactiveerd en de concentratie verspreid zich door het hele lichaam. Daardoor ontstaat er een diepe rust in de geest. Aan het einde van de les is er en periode om te ontspannen.

Tijdens de les wordt ook vaak met hulpmiddelen gewerkt. Daardoor kunnen ook mensen die niet zo lenig en/of krachtig zijn de gunstige effecten van de yogahoudingen ervaren.

Iyengar yoga is een intelligente manier om met je lichaam en je geest te werken. Het is goed voor je lichaamshouding, je concentratievermogen en je emotionele stabiliteit.

Links

De officiele webpagina van BKS Iyengar: http://www.bksiyengar.com/
Iyengar Yoga Resources: http://www.iyengar-yoga.com/
Iyengar Yoga Vereniging Nederland: http://www.iyengaryoga.nl/